terug naar nwz.nl

Organisatie

Als een van de weinige ziekenhuizen in Nederland werken cardiologen en longartsen intensief samen in ons hart-long centrum. De organisatie van de zorg en de inrichting van alle onderzoek- en werkkamers zijn gericht op directe beschikbaarheid van artsen en speciaal opgeleide verpleegkundigen van beide specialismen. Het hart-long centrum bestaat uit:

  • eerste hart-long hulp (EHLH): op deze spoedeisende hulp vangen we alle patiënten met een hart en/of longaandoening op. Een longarts of een cardioloog onderzoekt u meteen en zij kunnen elkaar als dat nodig is direct raadplegen. Daardoor weten we vaak sneller wat u mankeert en kunnen we sneller starten met de juiste behandeling.
  • gecombineerde hart-longpolikliniek: ook op de polikliniek integreren we de zorg van beide specialismen. Onder andere door het draaien van gecombineerde spreekuren. U profiteert van de directe beschikbaarheid van zowel een cardioloog als een longarts.
  • verpleegafdeling cardiologie en longziekten: voor een behandeling kan een opname op een verpleegafdeling volgen. Verplegend personeel van beide afdelingen werken veelal op beide afdelingen waardoor u met gecombineerde ziektebeelden de optimale zorg krijgt.
  • hartbewaking (CCU): bij ernstige problemen aan het hart (bijvoorbeeld een infarct) wordt u opgenomen op de hartbewaking. Tijdens intensieve bewaking krijgt u medicijnen toegediend. 

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen