terug naar nwz.nl

Organisatie

Als een van de weinige ziekenhuizen in Nederland werken cardiologen en longartsen intensief samen in ons hart-long centrum. De organisatie van de zorg en de inrichting van alle onderzoek- en werkkamers zijn gericht op directe beschikbaarheid van artsen en speciaal opgeleide verpleegkundigen van beide specialismen. Het hart-long centrum bestaat uit:

  • eerste hart-long hulp (EHLH): op deze spoedeisende hulp vangen we alle patiënten met een hart en/of longaandoening op. Een longarts of een cardioloog onderzoekt u meteen en zij kunnen elkaar als dat nodig is direct raadplegen. Daardoor weten we vaak sneller wat u mankeert en kunnen we sneller starten met de juiste behandeling.

  • gecombineerde hart-longpolikliniek: ook op de polikliniek integreren we de zorg van beide specialismen. Onder andere door het draaien van gecombineerde spreekuren. U profiteert van de directe beschikbaarheid van zowel een cardioloog als een longarts.

  • hartfunctieafdeling en longfunctieafdeling: op de functieafdelingen worden er verschillende onderzoeken uitgevoerd voor het hart en de longen. Deze onderzoeken geven uw arts informatie over de ernst en oorzaak van uw klachten. Afhankelijk van het onderzoek dat nodig is, bent u een paar minuten tot een dagdeel op de Hart- of Longfunctieafdeling.

  • hartafdeling en longafdeling: voor een behandeling kan een opname op een verpleegafdeling volgen. Verplegend personeel van beide afdelingen werken veelal op beide afdelingen waardoor u met gecombineerde ziektebeelden de optimale zorg krijgt.

  • hartbewaking (CCU): bij ernstige problemen aan het hart (bijvoorbeeld een infarct) wordt u opgenomen op de hartbewaking. Tijdens intensieve bewaking krijgt u medicijnen toegediend. 

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen