terug naar nwz.nl

Wie wij zijn

cardiologie vertrouwen hart longziekten longen long Alkmaar Den Helder Schagen HeerhugowaardIn het hart-long centrum van Noordwest Ziekenhuisgroep kunt u rekenen op gespecialiseerde hoogwaardige zorg van de specialismen cardiologie en longziekten. Als een van de weinige ziekenhuizen in Nederland werken deze specialismen intensief samen. 

Het hart-long centrum biedt topklinische zorg op beide specialismen en heeft een groot verzorgingsgebied binnen Noord-Holland. We bieden vele behandelingen en onderzoeken binnen de (poli)kliniek. Voor functieonderzoeken kunt u terecht op de locaties Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen of Texel.  

Binnen longziekten en cardiologie hebben specialisten zich gespecialiseerd. Bekijk gerust de profielen van specialisten en medewerkers om zo een goed beeld te krijgen van het behandelteam.

Steeds beter 
We streven naar het continu verbeteren van onze zorg en de processen daaromheen. We vinden het namelijk belangrijk dat u tevreden bent over uw behandeling. Daarom betrekken wij u bij het evalueren van zorgprocessen met patiënttevredenheidsonderzoek. Het kan zijn dat u tijdens of na afloop van uw behandeling vragenlijsten van ons ontvangt of dat we u vragen of u wilt meewerken aan een groepsinterview.

Het hart-long centrum staat bekend om de kwaliteit van zorg die gegeven wordt. Aan landelijke benchmarks worden cijfers geleverd om zodoende continu te verbeteren. 

Topklinisch opleidingsziekenhuis
Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch ziekenhuis. Dit betekent dat we naast de gebruikelijke zorg ook zorg op academisch niveau leveren. Daarnaast zijn we een opleidingsziekenhuis. Behalve met medisch specialisten kunt u te maken krijgen met co-assistenten - dit zijn artsen in opleiding - of met arts-assistenten. Dit zijn artsen die in opleiding zijn voor medisch specialist, bijvoorbeeld longarts of cardioloog. Arts-assistenten voeren alle onderzoeken en behandelingen uit onder verantwoordelijkheid van de medisch specialist. Ook de diagnose en behandeling stemmen zij altijd af met uw medisch specialist. En uiteraard met u.