Menu

Aandacht voor het vrouwenhart op Internationale Vrouwendag

23.02.2018
Aandacht voor het vrouwenhart op Internationale Vrouwendag

8 maart 2018 is het Internationale Vrouwendag. Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert op deze dag een Hart & Vaatcafé dat compleet in het teken staat van het vrouwenhart.

Vrouwenhart centraal
Het vrouwenhart werkt niet hetzelfde als het mannenhart. Maar wat zijn de verschillen precies? Welke klachten hebben vrouwen wanneer zij een hartinfarct krijgen? En wat kunnen vrouwen doen om hartklachten te voorkomen? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens het Hart & Vaatcafé op donderdag 8 maart, van 15.00 tot 17.00 uur in de Pieter van Foreestzaal op locatie Alkmaar.

Ervaringen uitwisselen
Cardiologen van Noordwest geven tijdens het Hart & Vaatcafé actuele informatie over het vrouwenhart. Een ervaringsdeskundige komt langs om te vertellen wat voor haar de gevolgen van een hartinfarct zijn geweest. Er is volop ruimte om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen. Het programma wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Hart & Vaatcafé
Hart- en vaatpatiënten en hun naasten hebben vaak veel vragen over hun ziekte, levensstijl en behandeling. Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert daarom in samenwerking met Hartenraad (voorheen de Hart&Vaatgroep) een aantal keer per jaar het Hart & Vaatcafé: een informele bijeenkomst voor hartpatiënten en hun partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden.

Aanmelden
Voor het bijwonen van het Hart & Vaatcafé is aanmelding gewenst.
Dit kan telefonisch via 072 – 548 3500 of info-alkmaar@nwz.nl. De toegang is gratis.