Menu

E-health binnen het hart-long centrum in de spotlight

26.01.2018
E-health binnen het hart-long centrum in de spotlight

Deze week is het nationale e-health week. Ook het hart-long centrum gebruikt verschillende e-health toepassingen en is bezig dit verder te ontwikkelen.

Digitale voorlichting
In november 2017 zijn we gestart met een digitale voorlichtingsmodule voor geplande dotterpatiënten van Noordwest. Met digitale voorlichting bedoelen we het 'online' geven van voorlichting. Zo worden onze patiënten eerst gebeld en ontvangen daarna een mail met daarin een link. Met deze link kunnen zij de digitale voorlichting openen. Via film, animatie en tekst zien zij de route in het ziekenhuis en de stappen van de dotterbehandeling. Ook de risico’s van de ingreep worden uitgelegd. Nieuwsgierig naar onze digitale voorlichting? Klik op de link en bekijk onze film. 

App Noordwest Zorg: hartfalen
Een andere manier van digitale voorlichting zijn 2 apps. Zo is er de App Noordwest zorg, met daarin voorlichting voor hartfalenpatiënten. Grote meerwaarde is de hulp die de app u biedt bij het naleven van de leefregels voor hartfalenpatiënten. Verder is in deze app uitgebreide voorlichting over hartfalen te vinden. Denk hierbij aan de leefregels, medicatie, maar ook oorzaak van hartfalen en onderzoeken. Deze handige app is te downloaden in de App Store of Google Playstore

App 'Herstel na een hartinfarct'
In samenwerking met Philips zijn wij een pilot gestart voor een app rondom het herstel na een hartinfarct. Deze app toont  leerzame informatie en geeft een overzicht van verschillende gezondheidsparameters.

In de loop van 2018 gaan wij nog meer e-health toepassingen testen en gebruiken. Wilt u op de hoogte blijven? Hou dan onze website in de gaten.