terug naar nwz.nl

Stoptober: de peuk er in!

15.09.2015
Stoptober: de peuk er in!
Stoptober is een landelijke campagne om rokers 28 dagen, vanaf 1 oktober, te laten ervaren hoe een leven zonder sigaretten voor hen is. Uit onderzoek in Engeland blijkt dat een periode van 28 dagen nét lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. Bovendien zijn de ergste ontwenningsverschijnselen dan achter de rug. En wist je dat de kans om blijvend te stoppen met roken maar liefst vijf keer groter is als je het 28 dagen volhoudt dan wanneer je die 28 dagen niet haalt? Dus wat houd je tegen? Schrijf je nu in! 
 
Inschrijven
Door je in te schrijven via www.stoptober.nl en mee te doen aan Stoptober geef je jezelf een groot cadeau. Via de gratis app of e-mail, via Facebook en twitter én natuurlijk via radio en televisie word je ondersteund en aangemoedigd om 28 dagen niet te roken. Dit blijkt heel stimulerend te werken.

Ondersteuning vanuit poli longziekten
Initiatiefnemers van Stoptober zijn de Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, GGD-GHOR, Trimbos-instituut en het Ministerie van VWS. De actie wordt van harte ondersteund door onze beide poli’s longziekten.

Wist je dat je via de longpoli’s ook informatie kunt krijgen om te stoppen met roken? Bel voor meer informatie met de polikliniek in het Gemini, tel. 0223-696568 of de poli in MCA, tel 072-5482700.