terug naar nwz.nl
Menu

Stoptober!

26.09.2018
Stoptober!

Oktober staat in het teken van stoppen met Roken! Het doel van Stoptober is om rokers aan te moedigen om 28 dagen niet te roken.

Stoptober
Onderzoek wijst uit dat rokers die een maand niet roken vijf keer zoveel kans hebben om voorgoed te stoppen. Stoptober wordt in Nederland georganiseerd door het Trimbos-instituut, de Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, GGD-GHOR en het Ministerie van VWS.
Stoptober is een jaarlijks terugkerend gezamenlijk stopmoment. Rokers worden door bekende en onbekende Nederlanders, huisartspraktijken en ziekenhuizen, radiospots en Social media uitgenodigd om mee te doen met deze stopactie. De Stoptober-app, de Facebookpagina en e-mailondersteuning helpen de rokers om het vol te houden. Samen motiveren we elkaar om te stoppen.

Ondersteuning vanuit Noordwest
Houd ook onze website in de gaten tijdens Stoptober. In de rubriek ‘Uitgelicht!’ zal Karin Ruiter aan het woord komen met veel gestelde vragen over roken. Via de specialisten van Noordwest kan men ook verwezen worden naar een programma met advies en begeleiding voor het stoppen met roken.

Meedoen aan Stoptober
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september worden gedownload. De 28 dagen niet roken-reis begint op 1 oktober 2018, dus schrijf je nu in!

Wij wensen alle deelnemers veel succes!