terug naar nwz.nl
Menu

Dress Red Day evenement 28 september

11.09.2018
Dress Red Day evenement 28 september

In het kader van Dress Red Day organiseert het hart-long centrum in samenwerking met Hartenraad een informatiemiddag met het thema:‘Hartinfarct: preventie, leefstijl en voeding’. Dress Red Day is een jaarlijks landelijk actie van de Hartstichting, waarmee zij aandacht vraagt voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Wat is een hartinfarct precies? Wat zijn de risicofactoren bij mannen en vrouwen? Welke rol speelt een gezonde levensstijl bij preventie van een hartinfarct? Deze onderwerpen zullen de medisch specialisten bespreken tijdens de bijeenkomst. Een ervaringsdeskundige komt langs om te vertellen wat voor haar de gevolgen van een hartinfarct zijn geweest. Tijdens de pauze met een hapje en drankje is er ruimte om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen.

Bijeenkomst in Alkmaar
Wanneer: vrijdag 28 september
Tijd: Van 15:00 uur tot 17:00 uur (inloop vanaf 14:45 uur)
Waar: Pieter van Foreestzaal

Bijeenkomst in Den Helder
Wanneer: maandag 19 november
Tijd: Van 15:00 uur tot 17:00 uur (inloop vanaf 14:45 uur)
Waar: Zuster Kueterzaal

Aanmelden
Voor het bijwonen van het Hart & Vaatcafé is een aanmelding gewenst. U kunt hiervoor een e-mail te sturen naar wb.bos@nwz.nl. De toegang is gratis.

Meer informatie?
Lees ook het interview van Marjolein Elfring 'Hartziekte geen mannenkwaal' met cardioloog Mariëlle Duffels in het Noord-Hollands Dagblad van 26 september 2018.