terug naar nwz.nl
Menu

Rookstopbegeleiding

Bent u vanwege een aandoening onder behandeling bij een medisch specialist in het ziekenhuis, dan kunt u in aanmerking komen voor rookstopbegeleiding. De medisch specialist verwijst u door naar de longarts.

Wat is rookstopbegeleiding?
De individuele begeleiding bestaat uit een intakegesprek met de longarts en vervolgafspraken met de longverpleegkundige. Motivatie en wilskracht zijn erg belangrijk bij stoppen met roken. U krijgt onder andere voorlichting over hulpmiddelen, verslaving en gedachtenkronkels.

Er worden groepsbijeenkomsten aangeboden in Alkmaar. Ook kan worden gekozen voor individuele begeleiding, zowel in Alkmaar als in Den Helder. De groepsbegeleiding heeft dezelfde kernonderwerpen als de individuele begeleiding. De kracht van een groep is het leren van elkaar.

Hoe kunt u zich voorbereiden op rookstopbegeleiding?
Tijdens de eerste afspraak bespreekt de longarts uw motivatie en eerdere ervaringen met stoppen met roken. Ook wordt gekeken of u in aanmerking komt voor een behandeling met medicatie.

Wat kunt u verwachten na de rookstopbegeleiding?
Stoppen met roken brengt veel voordelen met zich mee. Niet alleen voor uw gezondheid, maar ook financieel gezien. In het jaar van de begeleiding zult u veel leren over uw verslaving en hoe u hier het beste mee om kunt gaan. Iedereen is anders, dat zal blijken!

Ziektebeelden

Er is geen informatie beschikbaar over relevante ziektebeelden. Bekijk het complete overzicht van ziektebeelden.

Folders

Bekijk het complete overzicht van Patientenfolders.