terug naar nwz.nl

Hartfalenbehandeling

De behandeling van hartfalen zal, als het mogelijk is, gericht zijn op het aanpakken van de oorzaak. Hartfalen is in de meeste gevallen niet te genezen. De behandeling bestaat uit medicatie en leefregels. Deze zijn er op gericht om de kwaliteit van leven te verbeteren door de klachten te verlichten. Ook verbeteren we de prognose van hartfalen.

Wat kunt u zelf doen om eventuele verergering van uw hartfalen te voorkomen of op tijd te signaleren?

  • Weeg uzelf dagelijks op een vast moment van de dag, zo signaleert u tijdig plotselinge gewichtsveranderingen
  • Drink niet meer dan 1200 tot 1500 ml per 24 uur (dit is een algemene richtlijn. Bespreek met uw arts wat voor u van toepassing is)
  • Wees matig met het gebruik van zout
  • Leefstijlveranderingen kunnen uw klachten verminderen. Denk hierbij aan een gezond gewicht, dagelijks bewegen, stoppen met roken en minder alcohol drinken
  • Gebruik uw voorgeschreven medicatie op de juiste manier
     

Onze app 'Noordwest Zorg'  
Komt u naar ons ziekenhuis voor een onderzoek of een behandeling? Dan is het belangrijk dat u zich goed voorbereid. Naast de folder kunnen u en eventueel uw naasten hiervoor onze app Noordwest Zorg gebruiken. U vindt er ook informatie over leefregels en voeding & beweging tijdens een opname. 
Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play. Zoek naar Patient Journey, selecteer vervolgens ‘Noordwest Zorg’ en daarna de behandeling die voor u van toepassing is. De voor u van belang zijnde informatie is direct zichtbaar op uw tijdlijn.