terug naar nwz.nl

Hartfalenbehandeling

De behandeling van hartfalen zal, als het mogelijk is, gericht zijn op het aanpakken van de oorzaak. Hartfalen is in de meeste gevallen niet te genezen. De behandeling bestaat uit medicatie en leefregels. Deze zijn er op gericht om de kwaliteit van leven te verbeteren door de klachten te verlichten. Ook verbeteren we de prognose van hartfalen.

Wat kunt u zelf doen om eventuele verergering van uw hartfalen te voorkomen of op tijd te signaleren?

  • Weeg uzelf dagelijks op een vast moment van de dag, zo signaleert u tijdig plotselinge gewichtsveranderingen
  • Drink niet meer dan 1200 tot 1500 ml per 24 uur (dit is een algemene richtlijn. Bespreek met uw arts wat voor u van toepassing is)
  • Wees matig met het gebruik van zout
  • Leefstijlveranderingen kunnen uw klachten verminderen. Denk hierbij aan een gezond gewicht, dagelijks bewegen, stoppen met roken en minder alcohol drinken
  • Gebruik uw voorgeschreven medicatie op de juiste manier


Onze app Noordwest Zorg
Krijgt u een onderzoek of een behandeling? Dan is het belangrijk dat u zich goed voorbereid. Naast de folder kunt u voor een aantal onderzoeken of behandelingen onze app Noordwest Zorg gebruiken. Om deze app te kunnen gebruiken downloadt u de app Patient Journey en zoekt u binnen deze app naar Noordwest Zorg. In onze app vindt u alle belangrijke informatie over uw onderzoek, behandeling of leefregels.