terug naar nwz.nl

Stoptober: oktober 28 dagen rookvrij!

25.09.2017
Stoptober: oktober 28 dagen rookvrij!

Voor het vierde achtereenvolgende jaar staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Afgelopen jaar hebben 53.303 deelnemers meegedaan aan Stoptober. Dit jaar wil de organisatie dit aantal natuurlijk overtreffen!
 
Doel Stoptober
Het doel van Stoptober is om rokers aan te moedigen om 28 dagen niet te roken. Onderzoek wijst uit dat rokers die een maand niet roken vijf keer zoveel kans hebben om voorgoed te stoppen. Stoptober wordt in Nederland georganiseerd door het Trimbos-instituut, de Alliantie Nederland Rookvrij, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, GGD-GHOR en het Ministerie van VWS.

Stoptober is een jaarlijks terugkerend, gezamenlijk stopmoment van 28 dagen in oktober. Rokers worden door bekende en onbekende Nederlanders, huisartspraktijken en ziekenhuizen, radiospots en Social media uitgenodigd om mee te doen met deze stopactie. De Stoptober-app, de Facebookpagina en e-mailondersteuning helpen de rokers om het vol te houden. Samen motiveren we elkaar om te stoppen.

Ondersteuning vanuit poli longziekten
Wist je dat je via de longpoli’s ook informatie kunt krijgen om te stoppen met roken?
Daarnaast heeft Noordwest een stoppen met roken polikliniek in Alkmaar en Den Helder, hiervoor is verwijzing noodzakelijk. Via een intake met de longarts en begeleiding door de Astma/COPD consulente wordt het doel rookvrij zijn bewerkstelligd. De begeleiding valt onder de basisverzekering.

Meedoen aan Stoptober
Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september worden gedownload. De 28 dagen niet roken-reis begint op 1 oktober 2017, dus schrijf je nu in!

Wij wensen alle deelnemers veel succes!